Skip to main content Skip to footer

DNB troner fortsatt øverst – Storebrand ute av pallen

Nok en gang er det DNB som tar førsteplassen i pensjonsundersøkelsen. I år faller Storebrand ut av pallen og passeres av Gjensidige og Sparebank 1 på henholdsvis andre og tredjeplass.

- Når det gjelder vurderingen av de ulike selskapene så skiller jo nok en gang DNB seg ut på toppen foran Gjensidig og Sparebank 1, mens Nordea befester sisteplassen, sier leder i Norske Forsikringsmegleres Forenings (Forsikringsmeglerne) liv- og pensjonsutvalg, Alf-Petter Stendahl.

- Sparebank 1 fortsetter den positive trenden fra i fjor, mens Storebrand Livsforsikring skuffer litt. Det er fortsatt ganske stor forskjell i kvaliteten mellom selskapene. Samtidig er det litt som forventet at de store selskapene, slik som DNB, hevder seg best, sier Stendahl.

Snittet faller

Snittet på totalscoren har gått ned fra 37,0 i 2020 og 37,5 i 2021 – til 36,8 i 2022:

- Det kan være flere årsaker til dette. Vi har jo vært gjennom en korona-krise og usikkerhet rundt krigen i Ukraina. Det også fortsatt et avvik mellom forsikringsmeglernes forventninger og kvaliteten i leveransen til det enkelte selskap. Det har også vært mange lovendringer i denne perioden som gjør at meglerne kanskje forventer seg mer av selskapene, påpeker Stendahl.

Åpenhet viktigst

«Åpenhet om uforutsigbare og skjulte kostnader for bedriften» er fortsatt den faktoren som forsikringsmeglerne selv prioriterer aller høyest når de skal rangere de ulike pensjonsselskapene. Denne faktoren prioriteres også stadig høyere sammenlignet med for to år tilbake.

På andreplass ligger «Tilgang på relevant kompetanse».

Undersøkelsen er gjennomført av EPSI Rating Norge blant medlemmene i Forsikringsmeglerne i perioden fra 22. mars til 8. april 2022. Svarprosent var 73 prosent, noe som betegnes som høyt.

Kontakt oss

Forsikringsmeglerne

Postboks 9525 – Åskollen, N-3066 Drammen
post@forsikringsmeglerne.no

Generalsekretær Jon Steen
Telefon: (+47) 932 92 400