Skip to main content Skip to footer

Bilforsikring er sterkt overpriset

Forsikringsselskapene tar for høy profitt

Forsikringsselskapene i Norge tjener godt på skadeforsikring. Altfor godt, mener organisasjonen Forsikringsmeglerne.

I en undersøkelse blant de som megler skadeforsikring i Norge, kommer det frem at forsikringskundene i gjennomsnitt sparer over 23 prosent når de konkurranseutsetter kjøpet av forsikring:

-Det er en offentlig kjent «hemmelighet» at forsikringsselskapene tjener for mye på kundene sine, sier styreleder i Forsikringsmeglerne, Jørn Gisvold.

Bilforsikring er den store melkekuen

Undersøkelsen avdekker også at det er bilforsikringen som er selve «melkekuen» i det norske forsikringsmarkedet, sammen med ansvarsforsikring.31 prosent av forsikringsmeglerne mener at bilforsikringen er den mest overprisede forsikringen. Ansvarsforsikring scorer like dårlig, mens 23 prosent av meglerne mener ting- og avbruddsforsikringer er mest overpriset i Norge. 

-Selskapene snakker opp prisen på bilforsikring så ofte de kan. Dette står i sterk kontrast til den virkeligheten vi som profesjonelle forsikringsmeglere opplever, sier lederen i Forsikringsmeglerne. Sannheten er at bilparken er blitt mindre utsatt for en rekke type skader i takt med mer sikkerhetsutstyr som ryggekameraer, parkeringssensorer og annet moderne utstyr. For oss er det en gåte at prisutviklingen fortsatt går oppover, sier Jørn Gisvold som leder bransjeorganisasjonen Forsikringsmeglerne. 

Lojale kunder straffes

Det er få bransjer hvor det er mulig å ha så høye marginer og overskudd over tid, mener Forsikringsmeglerne:

Det store paradokset er at forsikringsbransjen er en av de få bransjene hvor du som kunde blir straffet for å være lojal. De som ikke bytter selskap, får sakte men sikkert en uforholdsmessig stor økning i premien, sier Gisvold

Kontakt oss

Forsikringsmeglerne

Postboks 9525 – Åskollen, N-3066 Drammen
post@forsikringsmeglerne.no

Generalsekretær Jon Steen
Telefon: (+47) 932 92 400